Posts

Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Youth

Image
Rangkaian produk youth  ini direka untuk menghasilkan keputusan yang menakjubkan. Diformulasi dengan bahan-bahan aktif anti penuaan dalam setiap rangkaian produk ini, Youth memberikan manfaat bersifat rawatan dalam regimen ini.
Tingkatkan keserian dengan Radiance C+E. Ianya adalah produk rawatan intensif khas yang menyediakan anti-penuaan tambahan dengan kebaikan, termasuk pengurangan garis halus dan kedutan, penambaikkan tekstur kulit, mencerahkan bintik hitam, untuk lebih muda berseri.
Mulakan hari ini!









love,  zura bahar  Pengedar Sah Shaklee.
 Order atau keahlian Shaklee? whatsapp 016.595.2771  ---------------  kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

YOUTH - Revolusi Baru Produk Penjagaan Kulit Shaklee.

Image
BAGAIMANA JIKA ANDA BOLEH KELIHATAN LEBIH MUDA,JELITA?
Hari ni kakbee teruja sangat nak cerita tentang rangkaian produk penjagaan kulit yang Shaklee akan mula pasarkan pada Mac 2018 ini.

Penjagaan kulit muka ni diberi nama YOUTH. Sesuai dengan trademark nya, Kekal Muda, Jelita.

Rangkaian penjagaan kulit Youth direka untuk memastikan supaya sel-sel kulit anda sentiasa kelihatan muda dan menambah baik kesihatan kulit anda secara dramatik. Malah dijamin mampu mengubah usia kulit anda untuk kembali muda.

Apa yang membezakan Youth dengan skin care lain di pasaran?Selain daripada Youth ni dihasilkan secara klinikal dan diuji selama 8 tahun sebelum ianya dipasarkan, Youth juga:
➤100% vegan
➤Hipoalergenik
➤Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
➤Diuji oleh ahli dermatologi
➤Diuji oleh ahli oftalmologi

Bagaimana Shaklee dapat pastikan bahawa anda akan dapat kulit lebih muda selepas memakainya?
Youth dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia. Setiap individu yang telah menggunaka…

Mengidam Asam Pedas Ikan Pari

Image
Petang jumaat yang lalu, kakbee call mak.
"mak tengah buat apa?"
"tengah makan."
"ai..lambatnya makan.. Mak masak lauk apa?"
"lauk asam pedas ikan parang.."
Gulp..terus kakbee telan air liur..sedap nye asam pedas mak. Sedap nya.. Nak masak gak lah asam pedas.
Jujur kakbee jarang masak asam pedas kat rumah sendiri. Habibi okey je makan. Pernah gak masak dulu tapi pakai perencah segera. Tak trille langsung. Masuk perencah, masuk ikan, masuk air, dah siap.. 😄
So kali ni, kakbee nak buat sendiri lah.. Original resepi orang Melaka punya.. Emm... 😊
Habibi balik kerja malam tu, terus kakbee serbu.
"Abang.. Jom pi pasar malam cari ikan pari. Esok nak masak asam pedas ikan pari lah.. Sayang teringin la pulak nak makan asam pedas."
Okey.. Habibi on je.. Tapi tak sempat pergi pasar malam, kami cari kat aeon. Ikan pari dah siap potong n pack, harga agak mahal.
"Takpe.. Esok kita pegi pasar, suruh putri jaga adik2.."
Hoyehh.  Dalam hati dah berbunga2 rian…

Review tentang supermarket Aeon Klebang Ipoh.

Image
Dulu kakbee selalu hairan dengan orang2 yang shopping barang dapur kat Aeon.
Tak mahal ke?

Padahal dah orang tu mampu. Awat nak compare dengan diri sendiri yang kurang mampu.. Hihi..

Tapi kan, sejak Aeon dekat dengan rumah, kami pun sebenarnya selalu shopping barang dapur kat Aeon. 😄

Ada 3 faktor.

1. Sebab dekat. Jimat masa n minyak kereta.
2. Sebab sebenarnya ada je barang aeon yang lagi murah kat tempat lain.
3. Sebab Aeon selalu buat jualan half price.

Yang jualan half price tu lah yang kami selalu beli. Kadang2 lambat lagi tau expired date nye. N harga dia pun memang rasa worth it. Main ambil je barang sebab diskaun kan. Tup tup nak bayar, eh...apesal banyak kene bayar ni... 😄

Korang imagine lah.. Tepung segera nona yang kakbee selalu beli untuk buat kek ke, donut ke, brownies ke, harga asal dia rm12 lebih kurang, boleh jadi rm2 lebih... Haa tak ke meroyan kakbee nak beli banyak2.. 😄

Banyak lagi kami dah beli.. Time ni lah lupa nak bagi contoh kat kome.. 
Yang penting nye, expired date ny…

100 Impian Kami

Image
hati kakbee berbunga-bunga. sungguh pun setiap hari kene jalani hidup yang sungguh memenatkan mental dan fizikal. tapi bila kenang kan perubahan yang berlaku, kakbee gembira. 😊
bukan senang nak lakukan perubahan. perubahan itu memeritkan. kalau sebelum ni dah biasa jalani hidup yang diaturkan. bila sampai masa kene aturkan hidup sendiri... argghhh sukarnya rasa!
selama ni bangun pagi ketika azan subuh berkumandang. tak perlu fikir bagaimana nak peroleh income. sebab hidup kita dah diaturkan.
tapi bila kene berubah untuk bangun disepertiga malam. merintih merayu agar diberikan income, argghhh sukarnya rasa! kerana hidup kita, kita perlu atur kan.
ya Allah dah aturkan semuanya.
kita hanya menjalani hidup berdasarkan apa yang Allah dah aturkan.

okey..tu intro je... hihi.. tak best lah menulis kalau terus straight to the point,kan.. 😊
to tell you all the truth.. kakbee punya personal background tak de pun yang involve dengan bisnes. ada 2 orang makcik yang involve bisnes. tapi kalau nak kata originality tu…

Kevin Zahri email Kakbee

Image
wahh.. neves kakbee bila Kevin email kakbee.. 😁
nak tahu Kevin tulis apa?
Join Our Free Empower Diri Bootcamp in KL


Jom sertai bootcamp percuma pada 13 Jan ini di Dewan Serbaguna Taman Desa Baiduri, Cheras, KL bersama teamleader-teamleader terpilih. Satu slot terhad kepada 50 orang sahaja.
"Empower Diri" Bootcamp
Cepat2 daftar siapa yang berminat nak join. Masuk kat web yang tertera kat poster tu ye..
Kakbee teringin jugak nak join program2 gini. Tapi kakbee malu.. Haha.. Sudah nya berjoget dengan anak2 kat rumah je.. 😊


Seronok juga. Cuma tak dapat lah tips exclusive untuk maintainkan berat n bentuk badan.
Tapi alhamdulillah, kakbee masih dapat pakai baju2 sebelum kawin dulu.
Ni kakbee share macam mana caranya kakbee dapat maintain kurus macam zaman sebelum kawin. Klik SINI ye. 😊

love,  zura bahar  Pengedar Sah Shaklee.
 Order atau keahlian Shaklee? whatsapp 016.595.2771  ---------------  kembali sihat bersama shaklee - visit: www.vitallyvitamin.info

Cara Mudah Buat Donut Lembut.

Image
Cara mudah buat donut lembut ni memang mudah sangat. Sesuai sungguh dengan zaman sekarang ni yang serba serbi nak cepat, betul tak? Si Fauzan ni pun kalau nak apa2 semua nak sekarang jugak. Tak sabar sungguh.
So kat sini kakbee nak share cara mudah buat donut. Sesuai sangat dengan keadaan kakbee yang sibuk dengan kerjaya, rumah tangga dan 4 orang anak. Kakbee pun tak sure 4 orang tu kira ramai ke tak?😄
Bahan-bahan: 1. Tepung segera Nona untuk Donut. 2. 40g butter. 3. 100ml air 4. 1 biji telur. 5. Yis segera. (dah ada dalam kotak tepung nona tu. So tak payah beli dah)

Cara buatnya: Gaul semua bahan2 di atas sehingga menjadi doh donut. Tak payah pakai mesin pemutar. Pakai senduk sudah sebab nanti doh tu nak kene lenyek2 guna tangan. Lagi kuat lenyek lagi kenyal doh. Lagi kenyal doh, lagi lembut donut. InsyaAllah.. Bila doh dah gaul sebati jadi sebiji doh, perap jap selama 45 minit.
Bila doh dah naik, boleh la terap doh. 
Natrah tuntut janji kakbee. Kakbee janji bila dia dah sekolah, dia dah boleh…